Túl gyors a Windows 8

0
(0)

Sajnos nem mindig jó a gyorsaság. Ezt véssék a fejükbe az új UEFI BIOS-al rendelkező gép vásárlásán töprengők, mert egy régi rutin változik akkor, ha felrakják rá a nyolcas Windowst. Az új operációs rendszer SSD-vel és UEFI-vel rendelkező gépek esetében mindössze 7 másodperc alatt feláll. Ez egy nagyon jó érték, főleg ha tudjuk, hogy ez hidegindítás után történik. Érthető okokból így nincs idő sem a BIOS-ba, sem az F8-ba belépni.

Az új OS esetében több módon bejuthatunk ebbe a menübe. Egyrészt, ha a Windows detektálja, hogy valami bibi van, akkor ugyanúgy, ahogy most, bedob minket egy választófelületre, ahol azt lehet kiválasztani, hogy mit akarunk csinálni. Ha ez így nekünk nem jó, mert mondjuk mi magunk akarunk buherálni a gépen, akkor hidegindítás után ki lehet választani – miután felállt a rendszer – hogy egy restartot követően beléphessünk az UEFI-be. Azonban ha régi BIOS-sal rendelkezünk, akkor sem lehet megkerülni ez a fícsört, nem lehet az F2/DEL-lel bejutni.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatszám: 0

Nincsenek még értékelések.

1 thought on “Túl gyors a Windows 8”

  1. Восстановить систему можно:1. С помощь точки восстановления выбрав Пуск-Выполнить набрать msconfig или C:\WINDOWS\system32\Restore\rstrui.exe , если Меню Пуск нет, то через CTRL+ALT+DEL Приложение-Новая задача .2. Провести восстановление файлов Windows выбрав Пуск-Выполнить набрать sfc /scannow , или если Меню Пуск нет, то через CTRL+ALT+DEL Приложение-Новая задача , набрав sfc /scannow .3. Если вышла из строя загрузочная запись, необходимо выбрать Пуск-Выполнить , набрать sfc /scanboot , или если Меню Пуск нет, то через CTRL+ALT+DEL Приложение-Новая задача , набрав sfc /scanboot .4. Загрузить Windows в Защищенном Режиме, удерживая F5 и выполнить несколько из верхних пунктов.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top