Kereső optimalizálás lépésről lépésre 2. rész

0
(0)

A kereső optimalizálást sokan összetévesztik és összekeverik az on-site SEO-val: azaz megelégszenek azzal, hogy a weboldalon megfelelően alakítják ki a linkstruktúrát, címeket, címkéket és URL-eket. Azonban, mint azt az alábbi ábra is mutatja, ahhoz, hogy egy weboldal előre kerüljön a Google találati listáján az on-page SEO édeskevés!

Mit is mutat az ábra? Vegyük végig a kördiagramot a legfontosabbtól a legkevésbé fontos tényezőig!

 1. Domain-be vetett bizalom, elsősorban a megfelelő külső linkstruktúra kialakításával lehet pozitív irányba befolyásolni. Pl.: wikipedia, kormányzati, egyetemi oldalakról származó backlink-ek.
 2. Az oldal (URL) linknépszerűsége. A linknépszerűség minőségi jelző, a bejövő, kimenő és belső sitelinkek minőségének mutatója, míg a PageRank (PR) elsősorban mennyiségi mutató, a linkek mennyiségének és népszerűségének mutatója.
 3. Külső linkek hivatkozásának szövege. Nagyon nagy különbség van az elhelyezésben ha “kattints ide” helyett pl. “kereső optimalizálás” a link szövege, azaz a hivatkozás az optimalizálandó kulcsszavakat tartalmazza!
 4. On-site optimalizálás. Kulcsszavak megfelelő használata az oldal szövegében, címében, és URL-ében.
 5. Domain regisztráció és tárhely szolgáltató. A google algoritmusa figyelembe veszi mennyire megbízható a tárhely ahol a weboldalt elhelyezzük és azt is, hogy hol és hány évre regisztráltuk a domain nevet.
 6. A weboldal forgalma és a kulcsszavak kiváltotta keresési eredmények átkattintási rátája (CTR). A Google algortimusa figyelembe veszi, hogy a találati listán milyen gyakorisággal kattintanak az oldalunkra és milyen magas a visszafordulások aránya. Azaz mennyire elégedettek a keresők a keresési eredménnyel!
 7. Szociális hálózatokon (Facebook, Twitter, Google+) levő tartalom és linkeltség, hivatkozások mértéke.
A következő bejegyzésekben végig megyünk egyenként a hét legfontosabb, a találati listán elfoglalt helyezést befolyásoló, tényezőn és megnézzük hogyan lehet javítani rajtuk!

 

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatszám: 0

Nincsenek még értékelések.

 1. Ivalene szerint:

  Thanks for your thouhgts. It’s helped me a lot.

 2. Google Secrets…

  this has never been offered before and will end soon!…

 3. Zsolt szerint:

  A Google robot milyen gyakran tér vissza az oldalunkra és mitől függ?

  • Ajtony Csaba szerint:

   A GoogleBot általában 2-3 naponta indexeli az oldakat. Pontosabb információt a Google Webmester Eszközök szolgáltat.
   Az indexelés gyakoriságát a Google algoritmusa dönti el és elsősorban az oldal tartalmának frissítési gyakoriságának függvénye. Közösségi média bejegyzésekkel (pl. Twitter) fel lehet gyorsítani az indexelést.

  • Marek szerint:

   Aze9rt kell ke9t jackdugf3, mert ez olyan toklfoneehoz van gye1rtva, amin 3,5 mm-es jack aljzat van. c9s a ke9t jackdugf3t fagy kell e9rteni, hogy az egyik a mikrofonos cuccon van, amit bedugsz a telefonba, a me1sik mage1n a ffclesre9szen, amit a mikrofonre9szbe dugsz be. Olyan, mint az eddigi Walkman ffclesek, csak ennek a telf3 felőli ve9ge9n is jack van. Amfagy kine9zetre szinte egy az egyben HPM-75.

 4. […] A következő cikkekben végig vesszük lépésről lépésre, hogy miként hozzunk létre egy sikeres és profitot termelő weboldalt. […]

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top