Hardvereső a melegben

0
(0)

A májusi meleggel megérkeztek az új hardverek is. Van közöttük Kingston memória, AOC monitor, 2 fiókos NAS, D-Link router és HP notebook is.

Kezdjünk a Kingston RAM moduljaival!

Mindkettő az egyik legmodernebb, 1333 Mhz-s sebességet használja, amely a jelenleg elérhető legújabb technológiájú DDR3-mal ötvözve kiváló adatátviteli sebességet nyújt. A modulok nyolc gigabájt tárolókapacitással rendelkeznek. Mindössze annyi a különbség a kettő fajta között, hogy az egyik DIMM, a másik pedig SODIMM tokozást használ. Magyarán az elsőt (Kingston KVR1333D3N9/8G) asztali gépekbe lehet belehelyezni, a másikat (Kingston KVR1333D3S9/8pedig notebookokba. 

Az AOC monitorja hihetetlen ár/érték aránnyal rendelkezik, de nem elhanyagolható szempont a 21,5 hüvelykes képátló és a FullHD felbontás sem. Előlapján – a már említett – 21,5 inch átmérőjű kijelző található meg egy keskeny fekete káva társaságában, amíg a hátoldalon két darab normál HDMI tanyázik egy D-SUB mellett. Az AOC E2243FW2 2 milliszekundumos válaszidővel rendelkezik, tehát már a leggyorsabb mozgásokat is „rezgés” nélkül jeleníti meg.

A DLink mindig is megbízható volt az informatikában. A NAS Storage Sharecenter TM Pulse már régóta a piacon van, így érhetett el viszonylag alacsony árat. A két 3,5″-es fiókkal rendelkező kütyüben gigabites csatlakozás van a gyors adatátvitel érdekében, felhasználó/csoport szintű jogosultságkezelést lehet alkalmazni, de az UPnP médiaszerver lehetősége sem maradhatott ki a repertoárból. A gyártó mellékel hozzá egy webes fájlszervert, BitTorrent klienst, RAID 1 technológiát a közvetlen tükrözéshez és egy FarStone Backup szoftvert is a tartalmak visszaállításához az esetleges hibák esetén.

Természetesen a routereket és a switcheket sem lehet kihagyni. A Cisco és a DLink néhány terméke jelenleg akcióban van. A dizájnra kihegyezett és amellett szinte tökéletes technikai paraméterekkel rendelkező Linksys LNK E4200 42.900 forintot kóstál. Ez a pénz bár sok egy router-ért, de ha azt szeretnénk, hogy a nappalink díszévé váljon ez a termék, akkor biztosan megéri. Mellesleg támogatja a 802.11 a/b/g/n szabványt, 4 LAN és 1 WAN port van rajta és még egy USB csatlakozót is raktak rá.

Akinek az ár/érték arány a fontos, annak nagyon megéri a DLink egyik régi, kifutó routere, a DIR-300-as, mely nagyon olcsó, de ennek ellenére 54 MB/s adatátvitelre képes maximálisan Wi-Fi-n. A biztonságról a WEP, a WPA és a WPA2-PSK gondoskodik, NAT és SPI tűzfal VPN átengedéssel. A termék nagyon funkcionális dizájnnal rendelkezik, szóval nem érdemes látható helyre tenni, de ára kompenzálja ezen hiányosságokat.

A Logitech még 2011 decemberében mutatta be a K750 Solar Keyboard-t, amelynek az az érdekessége, hogy – a nevéből adódóan – napelemmel működik. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy elegáns chiclet (~szigetes) kiosztással rendelkezik, amely mellett zongoralakk fekete burkolat húzódik meg. Természetesen vezeték nélküli, és a Logitech Unifying technológiáját alkalmazza adatátvitelre, amely minden Logitech eszközt képes vezérelni. Amikor nem használjuk, akkor egyszerűen csak felfele kell állítani, és úgy is töltődik.

A HP mindig is sok AMD-s modellt mutatott be. Ezek közé tartozik a Pavilion g6 is, amely négymagos A6-3420M processzorával, 15,6 inches kijelzőjével sokak igényeit kielégíti. A CPU alapesetben 1,5 gigahertzen fut, azonban teljesítményigényes feladatok esetén ez a szám felkúszhat 2,4-re is. A grafikus feladatokért a Radeon HD 4650 G felel, amely alacsony részletességgel még a legújabb játékokkal is megbirkózik. Nem maradhat ki a repertoárból 4 gigabájt RAM, a 750 gigás HDD és a HDMI port sem.

 

 

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatszám: 0

Nincsenek még értékelések.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top