A használt HDD-k tizedén fontos adatokat hagyunk!

0
(0)

A britek információszabadságáért felelős hivatal – azaz az ICO – készíttetett egy felmérést az NCC Grouppal arról, hogy az emberek mennyire ügyelnek adataik biztonságára akkor, amikor a használt merevlemezeiket eladják.

A hivatal adatai szerint a piacra került használt termékek 10 százalékánál találtak használható adatot az előző tulajdonosról. Az NCC Group arra jött rá, hogy csak a merevlemezek 52 százalékáról törölték le gondosan az adatokat, a többin olvasható dolgokat találtak, amelyek a felhasználók 11 százalékánál magánjellegűek voltak. Két esetben a volt tulajok banki értesítői (!!!) mellett még az orvosi kartonjaik és a személyes okmányaik digitális változatát is feltérképezték az adattolvajok. A hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy sokan nem tudják, hogy amikor lenyomják a delete gombot, akkor nem törli teljesen az adatokat a rendszer.

Az adatok törlésének egy teljesen biztos és egy félbiztos megoldása van: a félbiztos az, hogy telepítünk egy programot, ami pártízszeres felülírással szinte teljesen eltünteti az adatokat (pl: CCleaner), a másik pedig az – természetesen ha már nem kell az adathalmaz – fogjunk egy kis benzint, fúrjunk egy lyukat a merevlemezbe, öntsük bele a matériát és gyújtsuk meg…

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatszám: 0

Nincsenek még értékelések.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top