Hamarosan érkezik a Windows 9

0
(0)
A Microsoft mostanában nagyon el van foglalva: egyrészt utódot keres Steve Ballmer helyére, épp felvásárolja a Nokiát, a táblagépek piacán akar nagyobb szeletet kihasítani, kiadta a Windows 8.1-et, továbbá az XBox One-t is. Ezzel egyetemben már régóta fejleszti a korábban Threshold néven emlegetett Windows 9-et, amelyenek egy feladata lesz: kijavítani a Windows 8 hibáit, amelyhez nem volt elég a ráncfölvarrásnak tekinthető 8.1 Blue.
Mindezt Paul Thurrott, a Winsupersite szerkesztője nyilatkozta. Hozzátette, hogy a Windows 9-ről már idén, a redmondi vállalkozás éves fejlesztői konferenciáján, a BUILD-en szó lesz, azonban a kódot még nem adják oda a fejlesztőknek. Mindösszesen azt fogják fölvázolni nagy vonalakban, hogy mit fogunk 2015-ben látni, amikor végre megérkezik az új operációs rendszer. Erről azonban már most is sokat tudunk: többek között visszakerül majd a Start-menü, a Modern alkalmazásokat már „normál” – azaz ablakos – módban is futtathatjuk, ezzel csökkentve a nyögvenyelős átmenetet a Modern UI és a hagyományos Windows között.
Ezzel, hogy kiadják majd a Windows 9-et, a 8-as lesz a második Vista a cég történetében. Emlékezetes, hogy a Windows Vista kiadása után az emberek fölháborodtak, ellenkeztek, és igazuk is volt – mivel a rendszer használhatatlannak bizonyult. Ami viszont utána következett (a Windows 7), az nagyon nagy sikert aratott. Szerencsére most nem ilyen súlyos a helyzet: mindösszesen a júzerek még nem készültek fel az ekkora változásra, az ilyen mértékű újításra.
Mindeközben az amerikai vállalatnak több fronton kell helytállnia: az okostelefonok piacán egyre kiélezettebb a verseny, a táblagépeknél szintúgy, a számítógép-eladások mélyrepülésbe kezdtek, és ott is akadt egy egyelőre még nem versenyképes, de a jövőben azzá váló – kihívójuk, ami mégpedig a Google Chrome OS. Az az üzleti modell, amit a cég eddig fönntartott, egyre kevésbé látszik hosszútávon fenntarthatónak, szóval föl kell kötnie a gatyáját a következő vezetőnek, hogy a hajót el tudja kormányozni.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatszám: 0

Nincsenek még értékelések.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top