A Windows 8 sem fogja megmenteni a PC iparágat

0
(0)
A Microsoft október 26-án, pénteken nagy csinnadrattával bemutatta új operációs rendszer-ökoszisztémáját, a Windows 8-at, illetve a Windows Phone 8-at. A redmondi vállalat nagy reményeket fűz ehhez a rendszerhez, azt várja, hogy megint fellendítse a PC eladásokat. Azonban az elemzők ennél sokkal borúlátóbbak, azt gondolják hogy ez nem elég a PC piac revitalizálásához.
Sajnos nem valószínű, hogy a Microsoft friss operációs rendszere megfordítaná a PC-piaci tendenciákat. Mindent átgondolva az IT-értékesítések alakulása épp annyira függ a vásárlói bizalomtól, mint az innovációtól, amiben pedig a Windows 8 jeleskedik.”-nyilatkozta Charles King, a Pound-IT-től.
King szerint a gyártóknak nagy nehézségekkel kell megküzdeniük, hiszen egyedül nincs akkora erejük, illetve innovációs képességük, hogy alapjában meg tudják változtatni a piaci trendeket. A gazdasági válság mellett új eszköztípusok is feltűntek a piacon, amelyek gyorsan nagy népszerűségre tettek szert a fogyasztók körében – gondoljunk csak az iPad-re, és az utána meginduló tablet-mániára. Az elemzők szerint egyes vállalatok kivárták a Windows 8 érkezését, azonban nagyobb részük váltott „modernebb” eszközökre, mint például a tabletek, vagy például a phabletekre (phone&tablet=phablet).
A PC-iparág eddig az Intel által kitalált Ultrabookoktól várta a csodát, azonban még mindig várják, mivel az IHS (korábban iSuppli) jelentése szerint ezen termékek eladási mutatói a várakozásoktól jelentősen elmaradtak. „A PC-ipar elfelejtett pezsgést és izgalmat generálni az Ultrabookok körül a vásárlók körében, ami ahhoz kellett volna, hogy az Ultrabookok bekerüljenek a potenciális vásárlók látókörébe. Ez egy igazán komoly és összetett probléma, látva az okostelefonok, illetve tableket körüli hírverést.” – gondolja Craig Stice, az IHS vezető elemzője.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatszám: 0

Nincsenek még értékelések.

2 thoughts on “A Windows 8 sem fogja megmenteni a PC iparágat”

  1. Nem is értem miért fűznek nagy reményeket a PC piac fellendüléséhez, elég nyilvánvaló, hogy nem az asztali gépeké a jövő op-rendszerektől függetlenül…

  2. Megmenteni nem fogja ez tuti. Már ha csak azt nézzük, hogy anno a win7-et sokkal többen várták mint most a 8-at (szerintem legalább is) ami azért lehet mert gyorsan szeretne a Microsoft váltani, újítani.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top